Δημητρακάκη 15 Χανια 73135

Ασύρματα Δίκτυα WI-FI

Το WiFi είναι η  τεχνολογία που χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για να παρέχει συνδεσιμότητα δικτύου.

Μια σύνδεση WiFi δημιουργείται χρησιμοποιώντας ένα ασύρματο προσαρμογέα για τη δημιουργία hotspots 

δηλαδή περιοχών  γύρω από ένα ασύρματο router που είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο και επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες δικτύου και διαδικτύου.

Μόλις ρυθμιστεί το WiFi παρέχει ασύρματη συνδεσιμότητα των συσκευές με την εκπομπή συχνοτήτων μεταξύ 2.4GHz – 5GHz, με βάση την ποσότητα των δεδομένων στο δίκτυο.

Η ασύρματη τεχνολογία έχει γνωστή ως WiFi ή 802.11 διαδοθεί ευρέως τον τελευταίο καιρό και μπορείτε να συνδεθείτε σχεδόν οπουδήποτε: στο σπίτι, στην εργασία, σε βιβλιοθήκες, σχολεία, αεροδρόμια, ξενοδοχεία και εστιατόρια.. Το μεγάλο πλεονέκτημα του WiFi είναι ότι είναι συμβατό με σχεδόν κάθε λειτουργικό σύστημα, συσκευή παιχνιδιών,.

Πώς δουλευει το WiFi ? Όπως τα κινητά τηλέφωνα, ένα δίκτυο WiFi κάνει χρήση των ραδιοκυμάτων για τη μετάδοση πληροφοριών σε ένα δίκτυο. Ο υπολογιστής θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα ασύρματο προσαρμογέα που θα μεταφράζει τα δεδομένα που αποστέλλονται σε ένα ραδιοφωνικό σήμα. Αυτό το ίδιο σήμα θα μεταδίδεται, μέσω μίας κεραίας, σε έναν αποκωδικοποιητή γνωστό ως δρομολογητή. Μόλις αποκωδικοποιηθεί, τα δεδομένα αποστέλλονται μέσω ενσύρματης σύνδεσης Ethernet.

Ο όρος Hotspot χρησιμοποιείται για να ορίσει μια περιοχή όπου η πρόσβαση WiFi είναι διαθέσιμη. Μπορεί να είναι είτε μέσω ενός κλειστού ασύρματο δίκτυο στο σπίτι ή σε δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια ή αεροδρόμια. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε hotspots, ο υπολογιστής σας θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα ασύρματο προσαρμογέα.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα προηγμένο μοντέλο φορητού υπολογιστή, κατά πάσα πιθανότητα θα περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο ασύρματο πομπό ήδη.

Αν δεν το κάνει, μπορείτε να αγοράσετε ένα ασύρματο προσαρμογέα που θα συνδέσετε στην υποδοχή PCI ή USB θύρα.

Μόλις εγκατασταθεί, το σύστημά σας θα πρέπει να ανιχνεύσει αυτόματα τα hotspots WiFi και σύνδεση αίτημα.

Αν όχι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα λογισμικό για να χειριστεί το έργο αυτό για σας.

Ο όρος «Αccess Point»   χρησιμοποιείται για να ορίσει  ένα σημείο ασύρματης πρόσβασης (WAP) το οποίο είναι μια συσκευή υλικού δικτύωσης

που επιτρέπει σε μια συσκευή συμβατή με Wi-Fi να συνδεθεί σε ένα ενσύρματο δίκτυο. Το WAP συνήθως συνδέεται με ένα δρομολογητή (μέσω ενσύρματου δικτύου) ως αυτόνομη συσκευή,

αλλά μπορεί επίσης να αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό του ίδιου του δρομολογητή. Το WAP διαφοροποιείται από ένα hotspot, η οποία είναι η φυσική τοποθεσία όπου η Wi-Fi πρόσβαση σε ένα WLAN είναι διαθέσιμη.